Cevizli bulgur pilavı tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı pilavlık bulgur
    • 1 su bardağı konserve bezelye
    • 1 diş sarımsak
    • 2 adet kırmızı biber
    • 1 adet kesme şeker
    • 2 yemek kaşığı tuzot
    • ½ çay bardağı sıvı yağ
    • 1 çay bardağı ceviz,
    • Servis için salatalık turşusu
  • Yapılışı

    1. Sarımsakları ince kıyın. Biberleri küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağı kızdırıp biber ve sarımsakları kızartın.

      Bulguru ekleyip biraz kavurun. 2 su bardağı sıcak su ekleyip tuzot ve şekeri katın. Kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin. Demlendikten sonra servis tabağına alıp üzerine dövülmüş ceviz serpin.

      Dilimlenmiş salatalık turşusu ile servis yapın.