Karnabahar böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet küçük boy karnabahar
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
    • 2 adet yumurta
    • 1 yemek kaşığı un
    • Tuz
    • 1.5 çay bardağı kaşar peyniri
  • Yapılışı

    1. Karnabaharı çiçek çiçek kopararak makarna gibi tuzlu suda haşlayın. Kare veya dikdörtgen fırın kabına düzgün bir biçimde yerleştirin.

      Mikserde yoğurdu, unu, yağı, yumurtayı ve tuzu koyarak karıştırıp karnabaharların üzerine dökün.

      Üzerine son olarak kaşar rendesini dökün. Fırına verirken üzerine fındık büyüklüğünde 1-2 parça katı yağ koyarak, önceden kızdırılmış fırında 180°C 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.