Patatesli sufle tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg patates
    • 1 kutu krema
    • 1 su bardağı rende kaşar peyniri
    • 5 adet sosis
    • 1 çay kaşığı muskat rendesi
    • tuzot
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    • 6 adet milföy hamuru
    • 1 yumurta
    • 5-6 diş sarımsak
  • Yapılışı

    1. Patatesleri haşlayıp süzün. Soyduktan sonra rendeleyin.

      Sosisleri ince ince kıyın. Patateslere krema ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını katıp tuz ve muskat rendesini katın. Küçük fırın kaplarına paylaştırın.

      Üzerine kalan peyniri serpiştirin. Kırmızı pul biber serpip fırına verin. Sarımsakları ezip yumurta ve tuzla iyice çırpın.

      Milföy hamurunun üzerine sürüp diğer hamuru üzerine kapatın. 1 cm kalınlığında çubuklar kesip burgu şeklinde büküp fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece ısıtılmış fırında kızartıp patates sufle ile servis yapın.