Balkabaklı Tartolet tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 125 gram margarin
    • 2 su bardağı un
    • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
    • 4 yemek kaşığı soğuk su
    • Harcı için
    • ½ kg ayıklanmış bal kabağı
    • 1 kahve fincanı su
    • ½ çay bardağı soğuk süt
    • 1 çay bardağı toz şeker
    • 1 adet yumurta,
    • 1 yemek kaşığı eritilmiş margarin
    • 2 çay kaşığı tarçın
    • ½ çay kaşığı toz zencefil
    • Süslemek için dövülmüş şam fıstığı
  • Yapılışı

    1. Hamuru hazırlamak için margarini eritip malzemelerle hamuru yoğurun.

      20 dakika dinlendirin. Merdane ile açıp (1/2 cm kalınlığında) yağlanmış tartolet kalıplarına yerleştirin. 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

      Bu arada kabağı yarım kahve fincanı su ilavesiyle iyice pişirip çatalla ezin.

      Soğuk süt, toz şeker, margarin, çırpılmış yumurta, tarçın, zencefili ilave ederek karıştırın.

      Fırından çıkardığınız tartoletlerin üzerine doldurun. Tekrar 15 dakika fırınlayıp çıkarın. Üzerine dövülmüş fıstık serpip süsleyin. Soğuyunca servis yapın.