Şekerli kurabiyeler tarifi
  • Malzemeler

    • 125 gram margarin
    • 2 adet yumurta
    • 2 yemek kaşığı yoğurt
    • 1 çay bardağı toz şeker
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • Aldığı kadar un
    • 4-5 kaşık marmelat
    • İri kıyılmış antep fıstığı veya fındık
    • Üzeri için
    • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • Yapılışı

    1. Yumurtaların birinin akını ayırın. Margarini eritip soğutun.

      Yoğurma kabında margarin, yumurtalar, yoğurt, toz şeker ve kabartma tozunu karıştırın. Aldığı kadar un ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.

      Tezgahı unlayın. Hamuru merdane ile 1 cm. kalınlığında açın.

      Bir bardakla kesin. Ortasını minik kalıpla oyun. Üzerine yumurta beyazı sürüp, toz şekere batırıp, yağlanmış tepsiye dizin. Orta ısılı fırında pembeleşinceye kadar pişirin.

      Soğutun. Aralarına marmelat sürüp yapıştırın. Etrafını bıçakla hafif marmelatlı sürün. İri kıyılmış fındık veya antepfıstığına bulayıp, servis yapın.