Etli sebze yemeği tarifi
  • Malzemeler

    • 1.5 çorba kaşığı margarin
    • 1 kg kuşbaşı et
    • 1 adet soğan
    • 2 adet küçük doğranmış domates
    • 3 adet sivri biber
    • 1 adet patates
    • 1 adet patlıcan
    • 1 adet kabak
    • 6 adet Brüksel lahanası
    • Tuz
    • Karabiber
    • Maydanoz
  • Yapılışı

    1. Ön hazırlık olarak Brüksel lahanasını az suda haşlayın. patlıcan, kabak, biber ve patatesi küçük doğrayın.

      1.5 çorba kaşığı margarini tencereye alıp eritin. etleri yağda kavurun. etler suyunu cekince, yemeklik doğranmış soğan ve küp doğranmış domatesleri ekleyin. 1-2 kez cevirin. Sonra doğranmış sebzeleri tencereye ekleyip, sote edin.

      En son Brüksel lahanasını ilave edin. tuz ve karabiberini katın sebzeleriyice pisince, tencereyi ocaktan alın. ince kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın. afiyet olsun.