Limonlu  pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 1 çorba kaşığı margarin
    • 3 su bardağı su
    • 4 çorba kaşığı süt
    • 2 adet limonun suyu
    • 2 adet rendelenmiş limon kabuğu
    • 15 çorba kaşığı toz şeker
    • 1 paket vanilya
    • 3 adet yumurtanın sarısı
    • 1 paket pötibör bisküvi
    • Süslemek için
    • Hindistancevizi
  • Yapılışı

    1. Bir çorba kaşığı margarini bir tencerede eritelim. 3 su bardağı suyu ekleyelim. Ayrı bir kapta 1 su bardağı süt ile 4 çorba kaşığı nişastayı iyice çırpalım. Diğer bir kapta ise 2 adet rendelenmiş limon kabuğunu, 15 çorba kaşığı şekeri, 1 paket vanilyayı karıştıralım. Kaynamakta olan suya azar azar ve sürekli karıştırarak, nişastalı karışımı ekleyelim. 1-2 dakika karıştırarak, pişirelim. Ardından limonlu karışımı ekleyelim. Karışım ısındığında çırpılmış 3 adet yumurtanın sarısını nişastalı karışıma ekleyelim. Nişasta ve yumurta kokusu gidene ve muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Dikdörtgen şeklinde bir tepsiyi çok hafif suyla ıslatalım. Bir kat bisküvi dezilem. Üzerine limonlu muhallebiden gezdirelim. Bir kat bisküvi dizelim, muhallebi ilave edelim. İki kat bisküvi iki kat muhallebi olacak şekilde malzemeyi bitirelim. Buzdolabında soğutalım. Soğuduktan sonra üzerine hindistancevizi serpip servis yapalım. Afiyet olsun.