Kazandibi tarifi
  • Malzemeler

    • 5 su bardağı süt
    • 1 çay bardağı buğday nişastası
    • 1 çay bardağı pirinç unu
    • 1.5 su bardağı tozşeker
    • 1 paket vanilya
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • 1 çay bardağı pudraşekeri
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yapılışı

    1. Soğuk süte nişasta ve pirinç ununu koyun, karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Şekeri ekleyerek karıştırın, ateşten alın ve vanilyayı ekleyin. Teflon kenarlı bir tepsiyi yağlayın, üzerine pudraşekeri serpin. Pişen muhallebiyi tepsiye dökün ve soğumaya bırakın. Tepsiyi orta ateşe koyun, döndürerek şekerin karamelize olmasını sağlayın. Tepsiyi ocaktan alın, içi soğuk su dolu olan başka bir tepsiye oturtun. Soğuduktan sonra sudan alın. Kazandibini buzdolabında en az 4 saat dinlendirdikten sonra, kare kare kesin. Yanan alt kısmı üste gelecek şekilde, tarçınla süsleyerek servis yapın.