Zeytinli tavuk incik tarifi
  • Malzemeler

    • 8 tavuk incik
    • 6 siyah zeytin
    • 6 yeşil zeytin
    • 1 çorba kaşığı kapari
    • 10 arpacık soğan
    • 3 çorba kaşığı margarin
    • 2 çay bardağı sıcak su
    • Tuz ve karabiber
    • Marinat için
    • 1 kase yoğurt
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 8-9 diş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı kekik
    • 1 tatlı kaşığı nane
    • 1 çay kaşığı pul biber
    • 1 çay kaşığı biberiye
    • 1 tutam tuz
  • Yapılışı

    1. Marinatı hazırlamak için sarımsakları ezelim. Derin bir kapta yoğurt, zeytinyağı, sarımsak, kekik, nane, pul biber ve biberiyeyi karıştıralım. Tavuk incikleri ekleyip 1 saat marine edelim. Arpacık soğanları soyalım.

      Margarini tencerede eritip soğanları kavuralım. Tavuk incikleri marinatın içinden süzerek alıp kavrulmakta olan soğanlara ekleyelim. Etlerin rengi değişmeye başlayınca kapari ve zeytinleri ekleyelim. Tuz ve karabiber ilave edip karıştıralım. Sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.

      Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.