Sebzeli pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet orta boy havuç (şerit kesilmiş)
    • 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
    • 1 tatlı kaşığı kimyon
    • 2 tatlı kaşığı köri
    • 1 su bardağı yeşil mercimek
    • 2/3 su bardağı kepekli pirinç
    • 4 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
    • 2 çorba kaşığı maydanoz (doğranmış)
  • Yapılışı

    1. Orta boy bir tencerede havuç, soğan, kimyon, köri, mercimek, pirinç, su, zencefil ve tuzu karıştırıp, kapağı kapalı olarak pirinçler yumuşayana ve su çekilene kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Maydanozu katıp, harmanlayın. Sıcak servis yapın.