Yoğurt tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 200 gram yoğurt
    • 300 gram irmik
    • 3 adet yumurta
    • 1 kahve fincanı tozşeker
    • 1/2 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı nişasta
    • 2 çorba kaşığı hindistancevizi
    • Şerbeti:
    • 250 gram tozşeker
    • 2 çorba kaşığı limon suyu
    • 1.5 su bardağı su
  • Yapılışı

    1. Yoğurdu ısıya dayanıklı bir kap içinde, benmari usulü ılıtın. Ilık yoğurda irmiği katıp, yedirin. Yumurtalara şekeri ilave edip, benmari usulü ılıtın ve kabı sıcak sudan alın. Yumurta ve şekeri iyice koyulaşıncaya kadar çırpın. Yoğurtlu karışımı kevgirden geçirerek, çırpılmış yumurtaya ilave edin. Unu ve nişastayı da ilave edip, fazla karıştırmadan 25 cm'lik fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Şeker ve suyu 15 dakika kaynatın. Limon suyu ile kestirin. Ilık şurubu, ılık tatlıya dökün. Şerbetini çekince hindistancevizini serpip, soğuk olarak servis yapın.