Hünkar Böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı suyu süzülmüş mantar
    • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
    • 3 yemek kaşığı tereyağ
    • 3 adet domates
    • 2 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • 200 gram kıyma
    • 3 kuru soğan
    • Yeteri kadar tuz ve kekik
    • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Yapılışı

    1. İncecik doğranmış soğanı 3 yemek kaşığı margarinde pembeleştirin. Soğana dilimlediğiniz mantarları ilave edin.

      Mantarlar suyunu salıp tekrar çekinceye dek birlikte pişirin.Kıymayı ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun.

      Tuz, kekik, domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını ekleyip, başka bir tavada kavurduğunuz mantar ve soğanla karıştırın.

      Yufkaların her birini 4’e bölün. Margarini eritin ve bir fırçayla yufkanın üzerine sürün. Hazırladığınız içten bir kaşık koyarak önce kenarlardan kapatın,
      margarin sürün ve daha sonra kalın bir sigara böreği gibi sararak yağlanmış tepsiye dizin.

      Böreklerin üstüne yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden 175°C’ye ısıtılmış fırında böreklerin üstü kızarıncaya dek pişirin.