Kremalı mantar ve tavuk eti Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kremalı mantar ve tavuk eti tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kg kuşbaşı tavuk
    • Yarım kg mantar
    • 1 paket hazır krema
    • Yeterince tuz
    • 1 su bardağı su
    • 1 yemek kaşığı un
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Kuşbaşı tavuklar bir tencerede hafif su ile haşlanır. Daha sonra mantarlar eklenir, tuzu konur ve yağ koyularak kavrulur.

      Daha sonra ısıya dayanıklı bir tepsiye alınır ve 1 su bardağı suyun içine un konularak karıştırılır. Bu karışım tavukların üzerine dökülür.

      Hazır yemek kreması da üzerine dökülür, isteğe göre üzerine bir miktar kaşar peyniri dökülerek fırına verilir. Kaşarlar kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.