Kalamar ve makarna tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım paket şekilli spagetti
    • 300 gram kalamar
    • 1 soğan
    • 4-5 dal maydanoz
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 2 çorba kaşığı sıcak su
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Kalamarları halka halka kesip ikiye bölün. Soğanı kıyın, maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.

      Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kalamarları ekleyip tuz ve karabiber serpin. 2 çorba kaşığı sıcak su ilave edip karıştırın. Kısık ateşte 15-20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.

      Makarnayı süzüp kalamarlı karışıma ekleyin ve harmanlayın. Servis tabağına alıp üzerine maydanoz serpin. Sıcak olarak servis yapın.