Gül tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket kabartma tozu
    • 2 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı yoğurt
    • Un
    • Şerbet Malzemeleri
    • 5 su bardağı şeker
    • 5 su bardağı su
    • Yarım limon
  • Yapılışı

    1. Malzemeler karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. Hamur yarım santimden ince bir şekilde tezgahta açılır. Çay bardağı ile kesilir.

      Kesilen her beş hamur parçası birbirinin üstüne yarım yarım gelecek şekilde yerleştirilir.

      Daha sonra üst üste gelen hamur parçaları rulo şeklinde kıvrılır. Rulo haline gelen hamur enlemesine ortadan kesilir. Kesilen paçalar yağlanmamış tepsiye kesik kısımları alta gelecek şekilde yerleştirilir. Fırına sürülür, pembeleşinceye kadar pişirilir ve fırından çıkarılarak soğumaya alınır.

      Bu esnada şerbet hazırlanarak sıcak olarak üzerine dökülür.