Yufkalı pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı pirinç
    • 3 çorba kaşığı margarin
    • 1 kutu garnitür konserve
    • 1.5 su bardağı et suyu
    • Dereotu ve tuz
    • 1 adet yufka
  • Yapılışı

    1. Pirinçleri yıkayıp, 3 çorba kaşığı margarin ile kavuralım. Garnitürü ekleyelim. Tuz ve suyu katıp, 15 dakika kısık ateşte pişirelim.

      Daha sonra pilavı ocaktan alıp, ince kıyılmış dereotunu ilave edelim. 15 dakika demlenmeye bırakalım.

      Ayrı bir yerde, yağladığımız yuvarlak bir kalıba, yufkayı serelim. Üzerine pilavı koyalım. Yufkayı pilavın içine doğru kapatalım. Üzerine çok az yağ ve su sürelim. 200 dereceli fırında 30 dakika, üzeri kızarana dek pişirelim.

      Fırından aldığımız pilavı, servis tabağına ters çevirip, dilimleyerek servis yapalım.