Çerkez tavuğu tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet tavuk
    • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
    • 5 ince dilim ekmek (bayat)
    • 3 su bardağı ceviz içi
    • 8 diş sarımsak
    • 3 su bardağı tavuk suyu
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • yarım tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Yapılışı

    1. Yıkayıp hazırladığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte,
      35-40 dakika pişirin. Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayırarak ince ince ditin. Servis tabağına düzgünce yerleştirin. Bayat ekmek içini ufalayın.Sarımsak ve cevizi ince dövün.Ekmek,sarımsak ve ceviz karışımını 3 su bardağı tavuk suyu ile ıslatın. Ditilmiş tavuk etini bu karışımla karıştırın.Ayrı bir kapta yağı kızdırın.içine kırmızı biber koyarak kızdırdığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın.