Çerkez tavuğu Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Çerkez tavuğu
-
Malzemeler
- 1 adet tavuk
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 5 ince dilim ekmek (bayat)
- 3 su bardağı ceviz içi
- 8 diş sarımsak
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım tatlı kaşığı kırmızı biber
-
Yapılışı
-
Yıkayıp hazırladığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte,
35-40 dakika pişirin. Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayırarak ince ince ditin. Servis tabağına düzgünce yerleştirin. Bayat ekmek içini ufalayın.Sarımsak ve cevizi ince dövün.Ekmek,sarımsak ve ceviz karışımını 3 su bardağı tavuk suyu ile ıslatın. Ditilmiş tavuk etini bu karışımla karıştırın.Ayrı bir kapta yağı kızdırın.içine kırmızı biber koyarak kızdırdığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın.
-
Yıkayıp hazırladığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte,