Tavuklu krep tarifi
  • Malzemeler

    • Krep için
    • 1 su bardağı un
    • 1 su bardağı süt
    • 2 yumurta
    • zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Beşamel sos için
    • 2 yemek kaşığı un
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Yarım kilo süt
    • 1 kg tavuk butu
    • 250gr. mantar
    • Kaşar peyniri rendesi
    • tuz,karabiber,kırmızıbiber
    • Birkaç dal fesleğen
  • Yapılışı

    1. Krep için tüm malzemeleri mikserle karıştırarak boza kıvamında hazırlanır. Tava zeytinyağı ile yağlanır ve bir kepçe ile karışımdan dökülür.

      Karışımın tavanın her tarafına eşit dağılmasına ve ince olmasına dikkat edilmelidir.

      Kreplerin her iki tarafı da kızardıktan sonra tavadan alınır. Kreplerin hepsi pişinceye kadar bu işlem tekrarlanır. Tavuk butları haşlanır ve didilir. Bir tavada zeytinyağı tavuk etleri ve dilimlenmiş mantarlar sotelenir tuz ve karabiberle tatlandırılır.

      Beşamel sos hazırlanır. Kreplerin içine hazırlanmış olan tavuk harcı konarak rulo yapılr ve fırın kabına dizilir.

      Üzerine beşamel sos dökülür kaşar rendesi ilave edilir ve üstü kızarıncaya kadar orta hararetli fırında pişirilir. Fesleğenle süslenerek servis edilir.