Sebzeli tavuklu bulgur pilavı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Sebzeli tavuklu bulgur pilavı
-
Malzemeler
- 750 gram kuşbaşı tavuk
- 1 adet büyük boy soğan
- 1-2 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1-2 diş sarımsak
- 1 adet patlıcan
- zeytinyağı,tuz,karabiber
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 su bardağı tavuk suyu
-
Yapılışı
-
Zeytinyağında küp küp doğranmış soğan, sarımsak, yeşilbiber, patlıcan ve tavuk etlerini sote edin. Suyunu çekince domatesi salçayı ilave edin.
Domatesler suyunu çekince tuz ve karabiberi ilave edin. 3 bardak tavuk suyunu koyup kaynamasını bekleyin. Bu arada bulguru bol suda yıkayıp süzdükten sonra kaynayan suya koyun. Bulgur suyunu çekince pilavı 15-20 dakika demlendirin.
Büyük bir servis tabağını tencereye kapatıp ters çevirirseniz etler pilavın üstünde kalacak hoş ve iştah açıcı bir görüntüsü olacaktır.
-
Zeytinyağında küp küp doğranmış soğan, sarımsak, yeşilbiber, patlıcan ve tavuk etlerini sote edin. Suyunu çekince domatesi salçayı ilave edin.