Sebzeli tavuklu bulgur pilavı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Sebzeli tavuklu bulgur pilavı tarifi
  • Malzemeler

    • 750 gram kuşbaşı tavuk
    • 1 adet büyük boy soğan
    • 1-2 adet yeşil biber
    • 3 adet domates
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 1-2 diş sarımsak
    • 1 adet patlıcan
    • zeytinyağı,tuz,karabiber
    • 2 su bardağı pilavlık bulgur
    • 3 su bardağı tavuk suyu
  • Yapılışı

    1. Zeytinyağında küp küp doğranmış soğan, sarımsak, yeşilbiber, patlıcan ve tavuk etlerini sote edin. Suyunu çekince domatesi salçayı ilave edin.

      Domatesler suyunu çekince tuz ve karabiberi ilave edin. 3 bardak tavuk suyunu koyup kaynamasını bekleyin. Bu arada bulguru bol suda yıkayıp süzdükten sonra kaynayan suya koyun. Bulgur suyunu çekince pilavı 15-20 dakika demlendirin.

      Büyük bir servis tabağını tencereye kapatıp ters çevirirseniz etler pilavın üstünde kalacak hoş ve iştah açıcı bir görüntüsü olacaktır.