Yufkalı tavuk tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet yufka
    • 1 adet tavuk
    • zeytinyağı,tuz,karabiber
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • kırmızı biber
  • Yapılışı

    1. Tavuğu tuz ve karabiberli suda haşlayın, etlerini büyük parçalar olarak ayıklayın. Suyunu süzerek bir kenarda bekletin. Fırın tepsisini yağlayın.

      Yufkaları iri parçalar halinde tepsiye didikleyin. Üzerine kaşıkla zeytinyağı gezdirerek karıştırın ve kızarıncaya kadar fırında orta hararette pişirin.

      Tavada tereyağını kızdırın kırmızıbiber koyun. Fırından çıkardığınız yufkaları tavuk suyu ile ıslatın.

      Yufkalar yumuşamaya başlayınca üzerine tavuk etlerini dizin tereyağını gezdirip servis yapın.