Güveç
-
Malzemeler
- 1 adet tavuk
- yarım kg taze fasulye
- 1 tane iri doğranmış soğan
- 3 tane küp doğranmış küçük domates
- 1 adet kabak
- 2 adet yeşil biber
- tuz , karabiber
- 1-2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
-
Yapılışı
-
Tavuğu büyük parçalara ayırın. Fasulyeyi,kabağı,soğanı,biberleri ,domatesleri ve tavuğu kuşbaşı doğrayın.
Zeytinyağı,tuz,karabiber ve sarımsağı ilave ederek karıştırın. Bu karışımı güveç kabına ya da fırın torbasına koyarak ağzı kapalı şekilde bir saat kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
-
Tavuğu büyük parçalara ayırın. Fasulyeyi,kabağı,soğanı,biberleri ,domatesleri ve tavuğu kuşbaşı doğrayın.