Tavuklu lazanya tarifi
  • Malzemeler

    • 750gr sotelik tavuk eti
    • 1 adet iri soğan
    • 1-2 adet yeşil biber
    • 2-3 adet domates
    • 250 gram mantar
    • 2-3 diş sarımsak
    • 1 paket lazanya
    • kaşar peyniri rendesi
    • 1kg ıspanak
    • tuz,karabiber,zeytinyağı
    • Beşamel sos için
    • 3 çorba kaşığı tereyağı
    • 3 çorba kaşığı un
    • 1 litre soğuk süt
    • Tuz,karabiber
  • Yapılışı

    1. Lazanyayı tuzlu suda haşlayıp süzün.Ayrı bir kapta zeytinyağı,sarımsak,soğan,yeşil biberi soteleyin. Tavuk etlerini ilave edin.tavuk suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin.

      Domatesi tuzu ve karabiberi ilave ederek suyunu çekinceye kadar soteleyin. Ispanağı ince doğrayıp çok az zeytinyağı ve tuz ile kavurun.Hazırladığınız beşamel sos ile ıspanağı karıştırın ve kaşar rendesinin bir kısmını ilave edin.

      Bir fırın kabına lazanya dilimlerini dizin.Üzerine önce tavuk harcını daha sonra beşamelli ıspanağı koyun.Tekrar lazanya dilimlerini koyarak bu sıraya göre birkaç kat yapabilirsiniz.

      En üste beşamel sosla kaşar peynirini koyarak orta hararetli fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.Sıcak servis yapın.