Kremalı tavuk tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet derisi ,kemiği ayrılmış tavuk göğsü
    • yarım su bardağı krema
    • yarım su bardağı sek beyaz şarap
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 3 diş sarımsak, 4 dal taze fesleğen
    • 100 gram kurutulmuş domates
  • Yapılışı

    1. Tavuğu tuz ve biberle ovun. Yağı kalın dipli bir tavada kızdırıp, tavuğu ekleyerek altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika yüksek ateşte kızartın.

      Sarımsağı ilave edin ve 30 saniye kadar daha pişirin. Krema, beyaz şarap ve domatesi ekleyerek kaynamaya bırakın.


      Tavanın kapağı kapalı olarak, kısık ateşte, tavuğu yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Tavadan alıp servis tabaklarına paylaştırın. Tavada kalan sosa fesleğeni ilave edin ve sos yoğunlaşıncaya kadar yüksek ateşte 2-3 dakika pişirin.

      İsteğe göre tuz ve biber ekleyip, servis tabaklarına paylaştırdığınız tavuğun üzerine sosu dökün.