Tas Kebabı tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram kuzu kuşbaşı
    • 8 adet orta boy soğan
    • 2 yemek kaşığı margarin
    • 2 bardak pirinç
    • Tuz, karabiber
    • Kırmızı pul biber
  • Yapılışı

    1. Pirinci ılık ve tuzlu suda bekletin. Etleri yıkayıp, tencereye koyun.

      Soğanları bütün bırakın, büyükse ikiye bölün. Tuzu, karabiberi ve pul biberi atın. Margarinle birlikte eti iyice karıştırın. Tencereyi ters çevirerek, kendinden büyük bir tepsinin ortasına koyun.

      Üzerine ağırlık oturtun (içi su dolu bir tencere olabilir). Su koymadan pişirin. 90 dakika sonra yıkanıp, süzülmüş pirinçleri tepsinin ortasındaki tencerenin etrafına yerleştirin.

      Üzerine 2 bardak su koyup, pişirin. Arada bir tepsideki pirinçleri karıştırın. Pirinçler pişince, ortadaki tencereyi alın. Etleri kenarlarındaki pirinçlerle servis yapın.