Hurma
-
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
- Kızartmak için Sıvıyağ
-
Yapılışı
- Bir yoğurma kabına yumurtaları kırın, yoğurt ve sıvıyağı ekleyin. Azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Bu arada karbonatı ve tuzu unla beraber katın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutun. Hamur sert olmayacak. Çok da yumuşak olursa kalburda çevrilmez. Köfte büyüklüğünde hamurdan parçalar koparıp, biçimlendirin. Bir kalburun arkasında, -yoksa bir rendenin iri dişli yüzeyi de olabilir- hamuru yuvarlayın. Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın. Kızgın yağda önlü-arkalı kızartın. Hurma Kelkit bölgesinde ilgi gören bir sahurluktur. Genelde gül reçeliyle beraber servis yapılır. Yemekçinin notu: Arzu ederseniz içine dövülmüş cevizle karıştırılmış tarçın koyabilirsiniz.