Pratik Cezerye tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı ince rendelenmiş havuç
    • 60 g. (4 çorba kaşığı) toz şeker
    • 250 ml. (1 su bardağı) su
    • 30 adet Ülker pötibör bisküvi
    • ½ su bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz içi
    • 2 çay kaşığı gül suyu
    • Bulamak için
    • ½ su bardağı toz hindistan cevizi
    • ½ su bardağı iri çekilmiş fındık
    • antepfıstığı veya ceviz içi
  • Yapılışı

    1. Rendelenmiş havucu teflon bir tencereye koyun. Üzerine şekeri ve suyu ilave ederek bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp kapağını kapatarak 5 dakika yumuşamaya bırakın.

      Bisküvileri küçük parçalara kırın. Havucu ateşten alın. Biraz ılıyınca içine bisküvileri kırarak atın. Fındık veya ceviz içini ve gül suyunu ekleyip, elinizle yoğurarak yapışkan bir hamur haline getirin.

      Elinizi ıslatarak bu hamurdan, cevizden biraz daha ufak parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak top şekline getirin. Eşit miktarlarda iki ayrı tepsiye ayırın.

      Hazırladığınız hamurun tamamı yuvarlanınca bir tepsideki cezeryelerin üzerine hindistan cevizini diğerine ise iri çekilmiş fındık, antepfıstığı veya çeviz içini serpin. Tepsileri sallayarak cezeryelerin bu malzemelere bulanmalarını sağlayın. Buzdolabında 1 saat soğutup, bir tepsiye dizerek servis yapın.