Ali Nazik tarifi
  • Malzemeler

    • 200 gram kıyma
    • 8 adet patlıcan
    • 3 diş sarımsak
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 adet kuru soğan
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • 4 yemek kaşığı su
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Patlıcanları közleyin. Dış kabuklarını akan su altında soyup, ufak ufak doğrayın. Dövülmüş sarımsakları içine atın.

      Yoğurtla karıştırıp, tabağa yayın. Kıymayı, yağ ve soğanla birlikte kavurun. Tuzunu, koyun. Salçaları ve suyu katın.

      5 dakika pişirip, ocaktan alın. Kıymayı patlıcanların üzerine yayarak, servis yapın.