İçli Pide tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet hazır yufka
    • İç harcı için
    • 1 kase çökelek
    • 1 çay bardağı ince bulgur
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • Üzerinin sosu için
    • 2 su bardağı yoğurt
    • 1 adet yumurta
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Yapılışı

    1. Önce ince bulguru sıcak suyla ıslatın. Kabarınca sıvıyağla birlikte çökeleğe katın. Yufkayı tezgaha açın. Üzerine bulgurlu ve çökelekli harçtan yayın. Yufkayı alttan ve üstten elinizle rulo yaparak ortada toplayın. Sonra iki ucunu tutup, ortada büzüştürün. 2 parmak eninde dilimlere ayırarak yağlanmış tepsiye yan yana dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yoğurt, yumurta ve sıvıyağı çırparak böreğin sosunu hazırlayın. Üzerlerine sosu gezdirin, 175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika kadar pişirip, sıcak sıcak servis yapın.