Ezogelin Çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 adet kuru soğan
    • 10 su bardağı su
    • veya et suyu
    • 1 su bardağı kırmızı mercimek
    • 2 yemek kaşığı pirinç
    • 4 yemek kaşığı bulgur
    • 2 yemek kaşığı tel şehriye
    • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
    • 1 tatlı kaşığı kuru nane
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Önce ince kıyılmış kuru soğanı yağda pembeleştirin. İçine et suyunu katın. Kırmızı mercimeği ve pirinci ekleyin.

      Pirinçler uzanıncaya dek pişirin. Bulguru, şehriyeyi, salçayı katın. Tuzunu ekip, koyulaşıncaya kadar karıştırın. Bir kaşık salçayla kırmızı biberi yağda çevirin. Üzerine gezdirip, karabiberi ve kuru naneyi serpin. Sıcak sıcak servis yapın.