Tırhıt Çorbası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Tırhıt Çorbası
-
Malzemeler
- 250 gram kuzu eti
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 kahve fincanı bulgur
- 1 su bardağı fırınlanmış erişte
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
-
Yapılışı
-
Tereyağının yarısını tencereye koyun. Küp küp doğranmış soğanlarla aynı boyutta doğranmış kuşbaşı eti katarak kavurun.
Üzerine biber salçası, halka doğranmış yeşil soğan, karabiber, tuz ve 8 bardak su koyup, orta ateşte eti iyice pişirin.
İçine bulgur ve erişte ekleyin. Suyu azaldıkça, sıcak su ekleyip çorbayı kaynatın. Üzerine tereyağında kızdırılmış pul biber döküp servis yapın.
-
Tereyağının yarısını tencereye koyun. Küp küp doğranmış soğanlarla aynı boyutta doğranmış kuşbaşı eti katarak kavurun.