Tırhıt Çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram kuzu eti
    • 2 adet kuru soğan
    • 2 adet yeşil biber
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 kahve fincanı bulgur
    • 1 su bardağı fırınlanmış erişte
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 çay kaşığı pul biber
    • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Tereyağının yarısını tencereye koyun. Küp küp doğranmış soğanlarla aynı boyutta doğranmış kuşbaşı eti katarak kavurun.

      Üzerine biber salçası, halka doğranmış yeşil soğan, karabiber, tuz ve 8 bardak su koyup, orta ateşte eti iyice pişirin.

      İçine bulgur ve erişte ekleyin. Suyu azaldıkça, sıcak su ekleyip çorbayı kaynatın. Üzerine tereyağında kızdırılmış pul biber döküp servis yapın.