vişneli ekmek tarifi
  • Malzemeler

    • 10 dilim tost ekmeği
    • 5 çorba kaşığı margarin
    • 750gram vişne
    • 4 bardak toz şeker
    • vanilyalı dondurma.
  • Yapılışı

    1. Tost ekmelerinin kenarlarını ince bir şekilde kesiyoruz.Tepsiye koyup fırında pişiriyoruz.Diğer yandan vişnelerin çekirdeklerini çıkartıyoruz.Vişneleri bir bardak su ekleyerek 5 dakika ocakta kaynatıp ateşten alıyoruz.Vişne şerbetin ekmeklerin üzerine döküyoruz.Fırını 170 derce ısıtıp tostları fırında suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Daha sonra margirini sürüp donurma ve vişnelerle süslüyoruz.Afiyet olsun

      Bize bu tarifi Yalovadan yollayan Aybükeye teşekkür ederiz.