Kalburabastı tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım su bardağı sıvıyağ
    • Yarım su bardağı eritilmiş margarin
    • 1 su bardağı yoğurt
    • Yarım su bardağı tozşeker
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 1 çay bardağı ceviz içi
    • Aldığı kadar un
    • Kızartma için
    • 2 su bardağı sıvıyağ
    • Şerbet için
    • 3 su bardağı tozşeker
    • 3 su bardağı su
    • Yarım limonun suyu
  • Yapılışı

    1. Sıvıyağ, margarin, tozşeker ve yoğurdu bir kapta karıştırın. Aldığı kadar un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp yarım saat dinlendirin.

      Şerbet için; tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ateşten alıp soğumaya bırakın.

      Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortasına ceviz içi ilave edin. Oval şekil verip her birini kalbur veya elek üzerine hafifçe bastırarak yassılaştırın.

      Sıvıyağı derin bir tavada kızdırın. Hazırladığınız hamurları birer birer kızgın yağa atıp hafifçe pembeleşinceye kadar kızartın.

      Tavadan aldığınız kızarmış hamurları birkaç parti halinde soğuk şerbetin içine atıp şerbeti çekinceye kadar bekletin. Kevgirle şerbetin içinden süzerek çıkarıp servis tabağına alın. Soğuyunca servis yapın.