Tahinli Karnabahar tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet küçük karnabahar
    • 1 çay bardağı tahin
    • 2 diş sarımsak
    • 1 çay bardağı su
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Süslemek için
    • Kırmızı pul biber
    • Kiraz domatesler Maydanoz
  • Yapılışı

    1. Karnabaharın sapını ve yan yapraklarını kesip, yıkayın.

      Çiçeklerini ayırın. Tuzlu kaynar suda 10 dakika haşlayın. Süzüp bir kenara alın. Şimdi tahinli sosu hazırlayın.

      Limon suyunu tahinle karıştırın. Ezilmiş sarımsak ve 1 çay bardağı su ekleyip, çırpın. Haşlanmış karnabahar çiçeklerini servis tabağına alın.

      Üzerine tahinli sosu gezdirin. Kiraz domatesler, pul biber ve maydanozla süsleyip, servis yapın.