Çikolatalı Pandispanya Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Çikolatalı Pandispanya
-
Malzemeler
- 5 yumurta
- 150 gram (3/5 su bardağı) tozşeker
- 120 gram (1 su bardağı) elenmiş un
- 30 gram (4 çorba kaşığı) kakao
- 60 gram (4 çorba kaşığı)margarin
-
Yapılışı
-
Yumurta ve şekeri bir kapta mikser ya da telle hafif ve kremamsı bir kıvam alıp, koyulaşıncaya kadar çırpın.
Unu ve kakaoyu birlikte iki kez eledikten sonra, karışımı hafifçe telle karıştırarak azar azar ilave edip, yedirin.
Margarini bir tavada eritin. Eritilmiş yağı telle hafifçe karıştırarak yumurta, un , şeker karışımına yedirin.
Bir yuvarlak pasta kalıbına yağlı kağıt döşeyin. Karışımı kalıbın içine döküp, yüzeyini düzeltin. 200 °C'lik bir fırında 25-30 dakika pişirin. Kalıbından çıkartıp, bir tel ızgara üzerine koyup, soğumaya bırakın.
-
Yumurta ve şekeri bir kapta mikser ya da telle hafif ve kremamsı bir kıvam alıp, koyulaşıncaya kadar çırpın.