Acılı Tavuk Kanatları Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Acılı Tavuk Kanatları tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket tavuk kanadı
    • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 yemek kaşığı domates salçası
    • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
  • Yapılışı

    1. Tavuk kanatlarını iyice yıkayın, süzün ve ayrı bir kapta nişastayı, yumuşamış tereyağı, domates salçasını, tuzu, karabiberi ve kırmızı toz biberi karıştırın.

      Tavuk kanatlarını içine atıp, iyice sosa bulanmalarını sağlayın. En az 1 saat buzdolabında bekletin.

      Bu bekleme sırasında sosu hazırlayın. Soğanları incecik kıyıp, zeytinyağında çevirin.

      Rendelenmiş domatesi ekleyin. İnce kıyılmış sarımsak, pul biber, kekik, soya sosu ve tuzu karıştırın. 1 çay bardağı su eklemesiyle,10 dakika pişirin.

      Sosta beklemiş tavuk parçalarını teflon tavada kızartın. Servis tabağına alıp, sosla birlikte servis yapın.