Elbasan tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg kuzu kol (iri parçalanmış)
    • 1 çay kaşığı pul biber
    • 2 adet kuru soğan
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
    • Sebze sotesi için
    • 2 adet kabak
    • 2 adet havuç
    • 1 çay kaşığı tereyağı
    • Sosu için
    • 2 adet yumurta
    • 1 su bardağı un
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 çay bardağı et suyu
    • 1 çay kaşığı tuz
  • Yapılışı

    1. Bir tencerede et, tereyağı ve ince kıyılmış kuru soğanı hafifçe kavurun. 2 çay bardağı su ekleyerek, orta ateşte pişirin. Ocağın altını kapatıp, suyunu süzün.

      Etleri kemiklerinden ayırın ve bir tepsiye dizin. Üzerine karabiber ve kırmızı biber serpin. Ayrı bir kapta yoğurtla yumurtaları çırpın, unu katın ve iyice karıştırın. Yemeğin et suyundan da ekleyerek boz kıvamına getirin.

      Tepsiye dizilen etlerin üzerine bu sosu yayın. Orta hararetli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

      Etler fırında pişerken sebze sotesini hazırlayın. Kabakların ve havuçların kabuklarını kazıyın. Yıkayıp, süzdürün. Yuvarlak yuvarlak dilimleyin.

      Teflon bir tavada önce havuçları, sonra kabakları tereyağında soteleyin. Fırından aldığınız elbasan tavanın üzerine koyarak servis yapın.