Kereviz Saplı Tavuk tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet tavuk göğüs eti (bonfile edilmiş)
    • Yarım demet kereviz sapı
    • 2 tatlı kaşığı tereyağı
    • 500 gram küçük boy patates (haşlamalık)
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı tane karabiber
    • Terbiyesi için
    • 1 adet limonun suyu
    • 1 yemek kaşığı un
    • 4 yemek kaşığı hazır süt kreması
  • Yapılışı

    1. Önce patatesleri yıkayın, kurulayın, birkaç yerinden iğneyle delin. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayın, patatesleri koyarak 200 derecede pişirin. Patatesler pişerken, soğanları halka halka doğrayıp tencereye alın. Tereyağı ile birlikte pembeleşinceye dek kavurun. Tavuk etlerini ekleyin. Onları da 10 dakika kadar birlikte soteleyin. İyice yıkayıp, yapraklarını ayırdığınız kereviz saplarını ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ekin, kendi suyuyla pişirmeye bırakın. Bir kasede limon suyuyla kremayı çırpın, 2 su bardağı su ekleyin. İyice çırpıp, pişmekte olan tencereye dökün. Bu sosla beraber 20 dakika daha pişirip, ocaktan alın. Yanına fırında pişirdiğiniz patatesleri koyarak servis yapın.