Püreli Hindi Budu tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet hindi budu
    • 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
    • 6 adet patates
    • 1 adet kırmızı biber
    • 1 yemek kaşığı un
    • 2 tatlı kaşığı tereyağı
    • 2 yemek kaşığı susam
    • 5-6 çiçek brokoli
    • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Butları yıkayıp üstüne karabiber ve tuz sürün. Fırın kabına koyun. 3 bardak su ilave edip üstünü kapatın. 175 derecelik fırında 1 saat pişirin.

      Soyulmuş patatesleri küçük küçük doğrayıp tencereye koyun. Üstüne su ilave edin, tuz atıp haşlayın.

      Patatesleri blender ile ezin. Tereyağıyla unu pembeleştirin. İçine patates püresini atıp 2-3 dakika karıştırın. 1 bardak suya 1 bardak hindi suyu karıştırıp üzerine dökün.

      Rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip ocağın altını kapatın.

      Kırmızı biber ve brokolileri haşlayın. Susamı sıvı yağda pembeleştirip irice doğradığınız kırmızı biberi ilave edin.

      Brokoliyle de 1-2 dakika çevirip ateşten alın. Hindinin yanına garnitür olarak koyup, servis yapın.