Beşamel soslu sebzeli bud Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Beşamel soslu sebzeli bud
-
Malzemeler
- 4 adet patetes
- 4adet havuç
- 250gr mantar
- 2adet tavuk budu
- beşamelsosu
- kaşar peyniri
- tuz karabiber
-
Yapılışı
-
Budu haşlıyoruz ve iri parcalar haline getiriyoruz. patatesi havucu ve mantarı küçük küp şeklinde doğruyoruz .haşladığımız tavuk suyunda bu malzemeleride haşlıyoruz .haşladıktan sonra suyunu süzüyoruz. Beşamel sosu hazırlıyoruz bir miktar karabiber atıyoruz karıştırıyoruz. sebzeli tavuk etleriyle bir miktarını karıştırın ve geri kalanını sebzeye ve üzerine dökmek için ayırıyoruz. sebze karışımınıtepsiye koyuyoruz. tavuk daha sonra yine sebze ve ayırdığımız beşamel sostan döküyoruz. kaşar peyniri rendeleyip üzeri kızarana kadar fırında pişiriyoruz. afiyet olsun
Bize bu tarifi Hollandadan yollayan Dilek hanıma teşekkür ederiz.
-
Budu haşlıyoruz ve iri parcalar haline getiriyoruz. patatesi havucu ve mantarı küçük küp şeklinde doğruyoruz .haşladığımız tavuk suyunda bu malzemeleride haşlıyoruz .haşladıktan sonra suyunu süzüyoruz. Beşamel sosu hazırlıyoruz bir miktar karabiber atıyoruz karıştırıyoruz. sebzeli tavuk etleriyle bir miktarını karıştırın ve geri kalanını sebzeye ve üzerine dökmek için ayırıyoruz. sebze karışımınıtepsiye koyuyoruz. tavuk daha sonra yine sebze ve ayırdığımız beşamel sostan döküyoruz. kaşar peyniri rendeleyip üzeri kızarana kadar fırında pişiriyoruz. afiyet olsun