Mantar graten tarifi
  • Malzemeler

    • 10 adet mantar
    • Tuz, karabiber
    • 1 tatlı kaşığı krema
    • 1 tatlı kaşığı un
    • Yarım soğan
    • 1 dilim tost ekmeği
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 çay bardağı kaşar rendesi
  • Yapılışı

    1. Tavaya yağı alalım. Yemeklik doğradığımız soğanı ve kıyılmış sarımsağı ilave ederek soğanlar hafifçe pembeleşene dek sote yapalım.

      İçine küçük küçük doğranmış mantarları ilave edelim. Mantarlar sularını saldığında unu ilave edelim. Tuz ve kara biberle lezzetlendirin.

      Kremayı ekleyerek karıştıralım. Bir taşım kaynatalım ve ocaktan indirelim. Bu arada tost ekmeğini kızartalım. Servis tabağına yerleştirelim.

      Ekmeğin üzerine mantarları yerleştirelim. Yemeğin üzerini kaplayacak kadar kaşar peyniri rendesi serpelim.

      Fırına sürelim. Kaşar eriyip biraz pembeleşene kadar fırında tuttuktan sonra servis yapalım.