Ispanaklı Mezgit Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Ispanaklı Mezgit
-
Malzemeler
- 2 çorba kaşığı mısırözü yağı
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Pulbiber, karabiber
- 1 adet mezgit
- 300 gram ıspanak
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Beşamel sos için
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 çorba kaşığı un
-
Yapılışı
-
Mısırözü yağını bir tavaya alalım. Yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı kavuralım. Pul biber ve karabiberi katalım. Mezgiti ayıklayalım.
Filetosunu çıkardıktan sonra, soğanlarla 1-2 dakika çevirelim. Fırına dayanıklı bir kabın içine alalım. İnce kıyılmış ıspanağı ilave edelim.
Başka bir kapta süt ve yumurta sarısını çırpalım. Unu ilave ederek çırpmaya devam edelim.
Sostan 2 çorba kaşığı ıspanağın içine katıp 1-2 dakika kavuralım. Bu karışımı balığın üzerine boşaltalım. Kalan beşamel sosu ıspanağın üzerine dökelim.
En üste de kaşar peynirini serpelim. 175 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
-
Mısırözü yağını bir tavaya alalım. Yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı kavuralım. Pul biber ve karabiberi katalım. Mezgiti ayıklayalım.