Kaşarlı Biftek tarifi
  • Malzemeler

    • 6 dilim biftek
    • 5 domates
    • 3 kare dilim kaşar peynir
    • 3 sivribiber
    • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 2-3 dal fesleğen
    • Tuz, karabiber
    • Marinat için
    • 2 çay bardağı sirke
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 4 diş sarımsak
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Sarımsakları soyup ince dilimleyin. Sirke, zeytinyağı, sarımsak, tuz ve karabiberi bir kaseye alıp karıştırın. Biftekleri bu karışıma ilave edip üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve buzdolabında 6-7 saat bekletin. Kaşar peynirini üçgen dilimler halinde kesin.

      İki domatesi ince halkalar şeklinde dilimleyin. Kalan domatesleri soyup rendeleyin. Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip uzunlamasına ince şeritler halinde kesin. Fesleğeni kıyın.

      Etleri teflon tavada arada bir çevirerek iki tarafını kızartın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip her birinin üzerine birer dilim domates ve kaşar peyniri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 5-6 dakika pişirin.

      Etleri kızarttığınız tavaya sos için sıvı
      yağ, rendelenmiş domates, fesleğen ve 1 tutam tuz ve karabiber ilave edin. Koyu bir salça kıvamını alıncaya kadar kısık ateşte karıştırıp pişirin.

      Etleri servis tabağına alın. Üzerini ince şeritler halinde kesilmiş sivri biberlerle süsleyin. Fesleğenli domatesli sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın.