Cevizli Revani tarifi
  • Malzemeler

    • 3 yumurta
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı ceviz
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • 2 su bardağı irmik
    • 1 su bardağı un
    • Şerbet için
    • 4 su bardağı şeker
    • 4 su bardağı su
    • 1/2 adet limonun suyu
  • Yapılışı

    1. Önce yağ, yumurta, şeker, süt çırpılır. Un, irmik ve kabartma tozu ve ceviz daha sonra eklenir. Yüksek kenarlı bir payreks kapta çok başarılı oluyor. 170° de 45 dakika pişirin. Şerbetini 20 dakika kadar kaynatın ve içine limon suyu ekleyin. Soğumaya bırakın. Sıcak revaninin üzerine dökün. Revani sıcak, şerbet soğuk olacak.