Fırında beşamel soslu tavuk Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Fırında beşamel soslu tavuk tarifi
  • Malzemeler

    • 750 gram tavuk eti (göğüs)
    • 750 gram havuç
    • 750 gram patates
    • 750 gram bezelye
    • Beşamel sos için
    • 1 litre süt
    • 1.5 çorba kaşığı köri (baharat)
    • 1 su bardağı un
    • 150 gram margarin
    • Tuz, karabiber
    • 200 gram kaşar peynir
  • Yapılışı

    1. Patatesleri ve havucu küp küp doğrayıp haşlayın. Tavuğu haşlayıp didikleyin, bezelye konserve ise haşlanmasına gerek yok. Bu malzemelerin hepsini harmanlayıp bir kapta bekletin.

      Beşamel sosun yapılışı için tencereye yağı koyun unuda ilave edip kavurun, sütü yavaş yavaş ilave edin karıştırarak top olmasını önleyin.

      Köriyi, karabiberi, tuzu ilave edin ve karıştın 5 dakika bu şekilde pişirin.

      Beşamel sosunu daha önce hazırlamış olduğunuz karışıma dökün.

      Bir tepsiye karıştırıp yayın. Üzerine kaşar peynirini rendeleyip daha önce kızdırmış olduğunuz fırına koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.