Samfıredo kek tarifi
  • Malzemeler

    • Toz Badem 200 gr
    • Yumurta 5 Ad.
    • Pudra Şeker 200 gr
    • Harcı için
    • Tereyağ 250 gr
    • Pudra Şeker 100 gr
    • Bitter Çikolata 400 gr
    • Toz Kremvvit 40 gr
    • Kanyak 2 CI
    • Yumurta 5 Ad.
    • Yaprak Çöle 2 Ad.
    • Kekin Sosu için :
    • Su 300 gr
    • Toz Şeker 15 c
    • Ekspresso Kahve 40 gr
  • Yapılışı

    1. İTALYAN MUTFAĞINDAN
      SAMFIRADO KEK 10 PAX
      Kekin Hazırlanışı : Yumurta ve pudra şekeri mikser ile kabartılır. Toz badem ile karıştırılarak tepsiye dökülür.18 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir.Daha sonra soğumaya bırakılır.
      Harcın Hazırlanışı : İlk olarak Tereyağ,, Pudra şekeri mikser ile karıştırılır.Ardından çikolata ile karıştırmaya devam edilir.Sonra yumurtanın kabarması mikser ile sağlanır.Toz kremvit yumurta ile karıştırılarak, yaprak çöle eritilir.Karıştırılan harç hazır hale getirilir.
      Kek ekmeği sosa batırılarak kalıba yerleştirilir.Harç kekin yarısına kadar doldurulur.Tekrardan pat kek sosa batırılır .harç koyulur ve dolaba atılır. İki saat dolapta bekletilir.Karamela sos ile servis edilir.


      Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Ercan beye teşekkür ederiz.