İncir dolması tarifi
  • Malzemeler

    • 12 adet incir
    • 4 adet karanfil
    • 120 gram ceviz
    • Şerbeti için
    • 1 su bardağı su
    • 1 su bardağı şeker
    • Yarım limon
  • Yapılışı

    1. incirleri suda ıslatıp, bir saat kadar bekletelim. Yumuşadığında bıçak yardımıyla uç kısımlarını keselim. Ortalarını bıçakla kesip, içlerini açalım. Cevizleri robotta çekelim veya havanda dövelim. İncirlerin ortalarına dövülmüş cevizleri baktırarak dolduralım. Hazırladığımız incir dolmalarını yüksek kenarlı bir fırın tepsisine yerleştirelim. Bu arada şerbeti hazırlayalıma. Bunun için su, şeker ve yarım limonu kısa bir süre birlikte kaynatalım. Şerbeti, tepsideki incir dolmalarının üzerine dökelim. Karanfilleri de tepsiye aldıktan sonra 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika kadar pişirelim. Soğuduktan sonra cevizle süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.