Etli kabak dolması tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet Orta boy kabak
    • 2 adet Orta boy kuru soğan
    • 25 gram tereyağı
    • 150 gram kıyma
    • 2 yemek kaşığı pirinç
    • 1 su bardağı et suyu veya kemik suyu
    • 4-5 dal dere otu
    • 4-5 dal maydanoz
    • Karabiber
    • Tuz
    • 1 adet Yumurta
    • Terbiyesi için
    • ½ Çorba kaşığı un
    • ½ su bardağı kemik veya et suyu
  • Yapılışı

    1. Kabakların üstünü kazıyıp, ikiye bölün, içlerini oyun.
      Soğanları ince ince kıyın, üzerine kıyma, pirinç, kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyin iyice karıştırın.
      Hazırladığınız harcı kabaklara doldurun, tencereye yerleştirin. Üzerine kemik suyunu ekleyerek 15 dk. kadar pişirin.
      Terbiye için; yumurta ile kemik suyunu çırpın, üzerine unu ekleyin, çırpmaya devam edin. Kabağın sıcak suyundan azar azar ekleyerek malzemeyi ısıtın.
      Terbiyeyi tencereye ekleyin, tereyağını da koyduktan sonra 2 dk. kadar pişirin.
      Üzerine ince kıyılmış dere otu serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.
      Tavsiyemiz ve arzu edilirse üzerine yoğurt konulup yenilebilir.