Cevizli kadayıf tarifi
  • Malzemeler

    • 1.5 su bardağı dövülmüş ceviz
    • 300 gram tel kadayıf
    • 2 adet Yufka
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • Şerbeti için
    • 5 su bardağı su
    • 4 su bardağı toz şeker
  • Yapılışı

    1. Yufkayı tezgaha serin. Tel kadayıfı didikleyip yufkanın üzerine yayın.
      Cevizden 2 çorba kaşığı ayırıp geri kalanını kadayıfın üstüne serpin.
      Yufkayı rulo şeklinde sarın. Bu ruloyu 2 santim kalınlığında parçalar halinde kesin.
      Yağlanmış fırın tepsisine kestiğiniz parçaları, kesik tarafları aşağıya ve yukarıya gelecek şekilde yerleştirin.
      Üzerine de, her yerine gelecek şekilde azar azar tereyağı ve ceviz içi ilave edip 30 dk. pişirin.
      başka bir kapta da şeker ve suyu kaynatıp soğumaya bırakın.
      Pişirdiğiniz kadayıf sıcakken üzerine soğuttuğunuz şerbeti dökün.