Pamukkale kebabı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg yağsız bonfilelik et
    • 2 orta boy kuru soğan
    • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 4 orta boy patates
    • 1 yemek kaşığı mısırözü yağı
  • Yapılışı

    1. Etleri parmak kalınlığında, şeritler halinde kesin. Soğanları rendeleyip 1 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun ve pembeleşen soğanlara kestiğiniz etleri ekleyin.

      Kapağı kapalı olarak etler suyunu çekene kadar pişirin. Arasıra kaynar su ekleyerek etleri iyice yumuşak olana kadar az ateşte pişirin.

      Diğer tarafta patatesleri kibrit kalınlığında doğrayın ve kızartın. Kaynamakta olan etlere salçaları ve tuzu ekleyin. Ocaktan indirmeye yakın kızarmış patatesleri katın.

      Bir iki taşım kaynatın ve ocaktan alın. Servis tabağına aldıktan sonra sulandırılmış yoğurdu üstlüne dökerek servis yapın.