Limonlu Kek tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram Margarin
    • 1 Bardak Şeker
    • 1 buçuk bardak un
    • yarım çay kaşığı tuz
    • 3 adet yumurta
    • 3 çay kaşığı kabartma tozu
    • 2 kahve kaşığı vanilya
    • 1 adet limon kabuğu (Rende)
  • Yapılışı

    1. Margarin, şeker ve tuzu çırpma teli ile köpük olana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker katarak karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğunu harmanlayın. Karışıma katın, karıştırın. Kek kalıbını yağlayın. Karışımı dökerek kızdırılmış fırında 45 dakika pişirin.

      Karışımı kalıba dökmeden önce 1 çay bardağı kuru üzüm, 1 çay bardağı çekilmiş fındık, 1 çay bardağı çekilmiş badem, 1 çay bardağı çekilmiş ceviz ilave edebilirsiniz.